Driftsøkonomi
Vi sætter ord og tal på, hvordan dine drømme kan blive til virkelighed

Driftsøkonomi i vestjysk

Driftsøkonomi er det økonomiske overblik over bedriften samt din bedrifts fremtidige strategi.

Du har drømmene. Vi sætter ord og tal på, hvordan dine drømme kan blive til virkelighed.

Går du med tanker om at etablere dig i landbruget, eller har du mange års erfaring i bagagen? Uanset hvad, så kan det være gavnligt at få en snak om din fremtid. Hos vestjysk tilbyder vi sparring og rådgivning, så vi sammen kan udarbejde en strategi, der kan opfylde dine ønsker.

Vores rådgivere kaster gerne et blik på din bedrift og hjælper dig med at afdække udfordringer og muligheder, så du kan træffe de rigtige beslutninger. Dette kan ske i samarbejde med vores øvrige afdelinger, der beskæftiger sig inden for plantekvæg samt miljø og natur. På denne måde kan vi i fællesskab nå hele vejen rundt om din bedrift.

Alle vores afdelinger er samlet under ét tag, hvilket skaber mulighed for tværfagligt samarbejde til gavn for dig og din virksomhed.

Kontakt driftsøkonom

Driftsøkonomi er din virksomheds kompas

Økonomistyring, der dækker alt fra den fremtidige strategi til en digital opfølgning af den realiserede indtjening via Dashboard.

Budgettet – når du ønsker at være på forkant
Budgettet udarbejdes i samarbejde med dig og giver et estimeret bud på den forventede indtjening samt behovet for likviditet. Budgettet indeholder relevante følsomhedsberegninger og kan benyttes som værktøj til at formidle den kommende tids forventninger til tredjepart. Budgettet bruges aktivt til styring og opfølgning af din produktion, økonomi og strategi med mulighed for udarbejdelse af handlingsplaner, der kan være med til at øge din virksomheds indtjening. Overvej også et investerings- eller etableringsbudget, hvor dine fremtidsplaner belyses på en enkel og overskuelig måde.

Budgetopfølgning – fingeren på pulsen
Med en budgetopfølgning får du overblik over, hvorvidt din virksomhed følger det forventede likviditetsbehov og den budgetterede indtjening. Eventuelle afvigelser belyses løbende, og der kan derfor hurtigt tages handling på disse. Med budgetopfølgning kan du desuden udarbejde et estimat for den resterende del af året, så du herved kan sammenligne den forventede indtjening med den budgetterede indtjening for hele året.

Driftsgrensanalyser og benchmarking – viser dine forbedringsmuligheder
Årsrapporten kan nemt suppleres med en driftsgrensopgørelse, hvor den samlede indtjening fordeles ud på dine driftsgrene. Herefter kan du benchmarke på den samlede indtjening samt opnå et mere detaljeret overblik over de enkelte driftsgrene.

Dashboard og eOverblik – overblik over din økonomi
Ved at benytte værktøjerne Dashboard og eOverblik har du hver måned mulighed for at få en opfølgning på udvalgte fokuspunkter og den samlede indtjening. Vi står gerne til rådighed med opstartsvejledning og løbende sparring vedrørende brugen af ovenstående programmer.

AgroMarkets – daglig overvågning af finans- og råvaremarkeder
Med et abonnement på AgroMarkets får du hjælp til at handle salgsafgrøder og købe råvarer på de mest optimale tidspunkter af året.