vestjysk tilknytter socialkonsulent med fokus på mænds trivsel

I de seneste 14 år har vestjysks nye socialkonsulent/coach Rikke Præsius hjulpet borgere i det midt- og vestjyske med at få greb om livet og finde vej tilbage til beskæftigelse. Nu står Rikke klar med en hjælpende hånd til vestjysks kunder og medlemmer, hvis arbejds- eller privatlivet går hen og bliver svært.

– I de seneste fire år har jeg været ansat i et udviklingsprojekt med fokus på at hjælpe mænd ramt af stress, angst eller depression. Projektet har givet mig et særligt indblik i mænds tanke- og handlemønstre i pressede situationer, og i den forbindelse har jeg lært at kalde en spade for spade, fortæller Rikke Præsius, der desuden tilbyder coaching til mænd via sin egen praksis.

Privat er Rikke bosat i Tim med sin mand Christian. Sammen har parret fire børn i alderen 5 til 18 år.

 

Landbrugsfaglig baggrund

Inden Rikke Præsius begav sig ud i svære paragraffer og socialfaglig rådgivning, arbejdede hun i en årrække i landbruget, da hun, sammen med sin daværende mand, drev et svinebrug med 1200 søer.

–  Min baggrund som tidligere landbrugsdrivende med ansvar for bl.a. farestald og diverse HR-relaterede arbejdsopgaver har givet mig et indblik i de udfordringer, der kan følge med livet som selvstændig landmand, fortæller Rikke Præsius, der herved kan drage nytte af egne erfaringer i sit kommende konsulentarbejde.

 

Balance mellem arbejds- og privatliv

Ifølge Rikke Præsius har nære relationer betydning for både det mentale og fysiske helbred, hvorfor vigtigheden af balance mellem arbejds- og privatliv aldrig må negligeres.

– Jeg tilbyder bl.a. krisehjælp i forbindelse med fx skilsmisse, uoverensstemmelser eller familiemæssige udfordringer, der kan få indvirkning på hele bedriften. Derfor står jeg også til rådighed ved sygemelding af bedriftens ansatte samt råd og vejledning i forbindelse med tilbagevenden til arbejdspladsen. Samtidig er det muligt at søge hjælp ved fx konkursbegæring eller andre livsomvæltende situationer, fortsætter Rikke, der forstår vigtigheden af at handle hurtigt og være til stede, når livet bliver svært.

– I videst muligt omfang vil jeg være fleksibel og tilbyde en håndsrækning, når det er nødvendigt – også selvom behovet ikke nødvendigvis opstår på hverdage mellem kl. 8.00 og 16.00, lyder det afslutningsvis fra Rikke Præsius, der ser frem til sit konsulentvirke i vestjysk.

 

Kontakt socialkonsulent/coach Rikke Præsius på:

mob.: 20 96 81 80

mail: rpr@vestjysk.dk