vestjysk inkluderer avl i kvægrådgivningen

Med ansættelsen af kvæg-eksperten Christian Givskov Petersen kan landboforeningen vestjysk fremover også tilbyde praksisnær avlsrådgivning direkte i kostalden.

 

Fra d. 24. maj 2023 er kvægteamet i vestjysk en ekspert rigere. Efter mere end et årti som driftsleder på Adelgaard Jersey starter agrarøkonom Christian Givskov Petersen nemlig som kvægrådgiver i vestjysk.

I sin nye stilling kommer Christian Givskov Petersen til at bistå landmanden i at optimere sin bedrift og lægge strategi på alle parametre lige fra fodring og forretning til avl og genetik.

 

– Jeg oplever, at landmændene efterspørger en sparingsparter, der er helt ude blandt køerne og leverer praksisnær rådgivning, og det gør Christian, siger Ida Ringgaard, rådgivningsdirektør i vestjysk og fortsætter:

– Christian har en kæmpe faglig robusthed og er nok en af de bedste i Danmark til at få gode resultater i kvægstalden – det ses tydeligt på det, han har opnået på Adelgaard Jersey. Han er helt unik i sin måde at vurdere koens signaler og rådgive ud fra både fænotyper og genotyper, og så giver han virkelig noget af sig selv i rådgivningen.

 

Vil blande sig i avlsrådgivningen
Hidtil har avlsrådgivningen været varetaget andetsteds end vestjysk, og derfor bliver der med ansættelsen af Christian Givskov Petersen inkluderet et nyt ben i landboforeningens kvægrådgivningen.

– Vores landmænd har ønsket muligheden for en uvildig sparringspartner indenfor avlsplanlægningen, og derfor har vi valgt at satse og begynde at blande os i avlsrådgivningen. Her er Christian uden tvivl den helt rigtige rådgiver, for han er en af de få, der formår at binde det praktiske i stalden sammen med avlen. Jeg er meget stolt over, at vi i vestjysk har kunne tiltrække en så kompetent kvægmand, siger Ida Ringgaard.

Christian Givskov Petersen er 35 år og bor i Rødding sammen med sin kæreste og deres søn på 1 måned.

– Jeg glæder mig meget til at komme ud på bedrifterne og hjælpe landmændene med at optimere og lægge strategi for at opnå de bedst mulige resultater i stalden. Derudover glæder jeg mig naturligvis også til at blive en del af det dygtige kvægteam i vestjysk, som jeg helt sikkert også kan lære en masse af, siger Christian Givskov Petersen.

 

For yderligere information kontakt:

Rådgivningsdirektør Ida Ringgaard, tlf. 40 94 95 50