vestjysk bifalder initiativ til hurtigere erstatning til minkavlere

Fødevareministeriets nye initiativ med mulighed for hurtigere udbetaling af erstatning til minkavlere er et stort plus, såfremt den endelige udformning er brugbar, faststår formand for Landboforeningen vestjysk

Siden alle danske mink blev aflivet i 2020, har det kun kunne gå for langsomt med at få kortlagt og udbetalt erstatning til de berørte minkavlere, der fra den ene dag til den anden mistede deres erhverv. Derfor glæder det landboforeningen vestjysk, at Fødevareministeren har præsenteret en ny model for hurtigere erstatning til minkavlerne.

 

– Vi imødeser i høj grad initiativet fra Fødevareministeriet, for det er meget vigtigt, at der sker en udvikling til gavn for de berørte minkvirksomheder hurtigst muligt, siger Jacob Spangsberg, formand for vestjysk og fortsætter:

– Minkavlerne har allerede ventet urimeligt længe på at få en afgørelse og få udbetalt erstatning. Nu skal det være slut med den lange sagsbehandlingstid, så minkavlerne kan komme ud af den urimelige situation, de har været fanget i siden 2020.

 

Følger udviklingen tæt

Tiltaget fra Fødevareministeriet indebærer, at minkavlere, der havde mink i 2020, får mulighed for at få opgjort og udbetalt erstatning efter en forenklet erstatningsmodel, der tager udgangspunkt i standartsatser. De helt konkrete, praktiske rammer for erstatningsmodellen er endnu ikke fastlagt.

Det er frivilligt, om den enkelte minkvirksomhed vil indgå i ordningen, men styrelsen forventer, at cirka halvdelen af minkvirksomhederne vil takke ja.

– Vi følger udviklingen af det nye tilbud tæt i landboforeningen og er spændt på hvor mange, det nye fast track ender med at være relevante for, siger Svend Vestergaard, regnskabsdirektør i vestjysk og tilføjer:

– Vi kan selvfølgelig kun vurdere relevansen for den enkelte minkvirksomhed, når vi kender den endelige form på ordningen, men hvis man til den tid er det mindste i tvivl eller gerne vil have hjælp til at vurdere, om man men fordel kan benytte den forenklede erstatningsmodel, er vi naturligvis klar til at hjælpe i vestjysk.

 

For yderligere information kontakt:

Jacob Spangsberg, formand for vestjysk, tlf.: 4073 2156

Svend Vestergaard, regnskabsdirektør i vestjysk, tlf.: 4074 4170