Mælkeproducent fra Hanning er ny formand for Vestjysk Landboforening

Jacob Spangsberg, 48 år, er valgt som ny formand for Vestjysk Landboforening på foreningens generalforsamling d. 21. marts 2023.

– Vi skal i vestjysk være det bedste rådgivningshus indenfor landbrug. Vi skal være politisk synlige, og vi skal skabe rammerne for et godt landmandsliv i fremtiden.

Sådan lyder nogle af ambitionerne fra Jacob Spangsberg, der blev valgt som ny formand på Vestjysk Landboforenings generalforsamling i Videbækhallen tirsdag d. 21. marts 2023.

Jacob Spangsberg overtager titlen fra Søren Christensen, der efter 15 år på formandsposten har valgt et træde tilbage.

 

 

– Jeg takker mange gange for valget og ser nu frem til i endnu højere grad end tidligere at kunne være med til at sætte dagsorden i landbruget, lyder det fra Jacob Spangsberg, der de seneste 18 år har været en del af bestyrelsen i Vestjysk Landboforening.

– Vi har en ny bestyrelse, og den første og meget vigtigt opgave er at få den konstitueret, så alle kompetencer og interesser bliver udnyttet bedst muligt. Derefter skal jeg som ny formand ind og mærke pulsen på vestjysk og i samarbejde med resten af bestyrelsen sætte retningen for fremtiden i foreningen, siger den nye formand og fortsætter:

– Vi skal have den tværfaglige rådgivning op i topgear, og for at vi kan det, skal vi have et rigtig godt hus med gode, motiverede medarbejdere, der trives og altid er klar til at hjælpe os landmænd. Det får vi brug for fremadrettet, for vi står overfor mange udfordringer – blandt andet klima, hvor vi i landbruget skal være en aktiv medspiller.

Konstitueret direktør i vestjysk, Ulla Rejkjær, ønsker på vegne af direktionen Jacob Spangsberg stort tillykke med det nye hverv:

– Mandatet til posten er givet af medlemmerne i Vestjysk Landboforening, og vi fra direktionen støtter fuldt op om vores nye formand og har stor forventning og tillid til et godt og konstruktivt samarbejde. Vores bestyrelse har det politiske ansvar – og nu med en ny formand for bordenden. I rådgivningen vil vi fortsat være lige så passionerede og direkte, som vi altid har været.

Jacob Spangsberg har i 22 år drevet familiens kvægbrug, I/S Spangsberg ved Hanning, sammen med sin bror. De to brødre er femte generation på gården, som i dag tæller 700 køer og 500 hektar jord. Jacob Spangsberg er gift med Karina, og sammen har de fire børn i alderen 14 til 19 år.

 

For yderligere information kontakt:
Ulla Nygaard Rejkjær, konstitueret direktør, tlf.: +45 5154 0818
Jacob Spangsberg, formand i Vestjysk Landboforening, tlf.: +45 4073 2156