Kampvalg om formandsposten i Vestjysk Landboforening

Tre landmænd har meddelt, at de kandiderer om formandsposten, når Vestjysk Landboforening afholder generalforsamling tirsdag d. 21. marts 2023 i Videbækhallen.

Efter 15 år som formand i Vestjysk Landboforening har Søren Christensen valgt ikke at genopstille. Derfor skal der vælges en ny formand, når landboforeningen holder ordinær generalforsamling i Videbækhallen tirsdag d. 21. marts 2023 kl. 18.00, og med mindst tre kandidater til posten er der lagt op til kampvalg.

Konstitueret direktør i vestjysk, Ulla Rejkjær, udtaler:

– Det er særdeles positivt, at vi oplever så stor interesse for at blive formand for vores forening og rådgivningsvirksomhed. Netop vigtigheden af en stærk formand har vi i vestjysk draget nytte af i en årrække, så det er store fodspor, der skal udfyldes. Derfor er det også glædelig, at vi har et stærkt kandidatfelt til denne post.

 

De tre kandidater er:

 

Hans Christian Tylvad, 56 år, Hanning

– Min ambition for vestjysk er, at vi skal være et alternativ til de meget store rådgivningshuse. Vi har hele tiden den enkelte kunde i fokus, og vi arbejder tværfagligt og effektivt – både med de store kunder og de lidt mindre landbrug. Alle har brug for service og rådgivning for at drive deres virksomhed med de meget komplekse regler, vi alle er omfattet af, både indenfor den faglige drift og i forhold til regnskab, virksomhedsudvikling og miljø, siger Hans Christian Tylvad og fortsætter:

– Vi skal i bestyrelsen arbejde for gode vilkår for landbruget, både lokalt og i samarbejde med Landbrug og Fødevarer, og der er mange dagsordener at tage fat på. Jeg har mange års erfaring fra vestjysks bestyrelse og andre bestyrelser og et bredt netværk både i nærområdet og gennem kolleger i hele landet. Derfor vil jeg gerne være formand og i samarbejde med medlemmer, bestyrelsen og ledelsen videreudvikle vestjysk som en stærk landboforening og rådgivningsvirksomhed i fremtiden.

Hans Christian Tylvad har været selvstændig landmand i 26 år og driver svinebedriften Skårupgård i Hanning med 1.400 søer, 5.000 slagtesvin og 300 hektar jord, der er lejet ud til økologisk drift.

Han er næstformand i bestyrelsen i Vestjysk Landboforening, hvor han har siddet i 27 år. Hans Christian Tylvad er kæreste med Heidi og har to børn på 18 og 22 år.

 

Jacob Spangsberg Sørensen, 48 år, Hanning

– Jeg stiller op som formand, fordi jeg mener, at vi i vestjysk skal være det bedste rådgivningshus indenfor landbrug. Vi skal have den tværfaglige rådgivning op i topgear, og for at vi kan det, skal vi have et rigtig godt hus med gode, motiverede medarbejdere, der trives og altid er klar til at hjælpe os landmænd. Det får vi brug for fremadrettet, for vi står overfor mange udfordringer – blandt andet klima, hvor vi i landbruget skal være en aktiv medspiller, siger Jacob Spangsberg Sørensen og fortsætter:

– En af mine ambitioner er, at vi skal rekruttere gode, unge landmænd, der kan overtage vores landbrug fremadrettet, og som brænder for erhvervet. Det gør vi ved at skabe rammerne for et godt landmandsliv og familieliv i landbruget. Det synes jeg selv, at jeg har, og det ønsker jeg virkelig, at andre også får øjnene op for.

Jacob Spangsberg Sørensen har i 22 år drevet familiens kvægbrug, I/S Spangsberg ved Haaning, sammen med sin bror. De to brødre er femte generation på gården, som i dag tæller 700 køer og 500 hektar jord. Jacob Spangsberg Sørensen har siddet i bestyrelsen i Vestjysk Landboforening i 18 år. Han er gift med Karina, og sammen har de fire børn i alderen 14 til 19 år.

 

Harald Olesen, 54 år, Ådum

– Hvis jeg bliver formand for Vestjysk Landboforening vil jeg arbejde for, at vi får en organisation, hvor bestyrelsen arbejder tæt og godt sammen og skaber rammerne for, at medarbejderne har mulighed for at udvikle sig. Vi skal give den enkelte landmand det, han efterspørger, og hjælpe ham med at udvikle sig indenfor det område, han bor i, siger Harald Olesen og fortsætter:

– Vores organisationen ligger jo i en stor kommune med mange forskellige udfordringer; vand, klima, ulve og krondyr, for bare at nævne nogen. Samtidig er der et ønske om at være store på energisektoren. Det skal vi være klar til at favne, og derfor er det vigtigt, at vi har en arbejdsplads med engagerede og kompetente medarbejdere, der kan sætte sig ind i landmandens situation, og en organisation der samarbejder effektivt.

Harald Olsen kom som suppleant ind i bestyrelsen for Vestjysk Landboforening for seks måneder siden og har mere end 20 års erfaring fra det lokale foreningsliv i Ringkøbing og omegn, blandet andet i DGI og efterskoleregi. Til dagligt driver han kvægbruget Søndergård i Ådum med 220 malkekvæg, som har været i familiens eje i mere end 50 år. Harald Olesen er gift med Monica, og sammen har de to børn på 14 og 16 år.

 

 

For yderligere information kontakt:
Ulla Nygaard Rejkjær, konstitueret direktør, tlf: +45 5154 0818

Hans Christian Tylvad, tlf: + 45 4079 2424

Jacob Spangsberg, tlf: +45 4073 2156

Harald Olesen, tlf: +45 2076 5207