Aktiv landmand med rødder i lokalsamfundet er trådt ind i vestjysks bestyrelse

Engagement, drivkraft og nærhed er centrale nøgleord, der kendetegner vestjysks nyest tilkomne bestyrelsesmedlem Harald Olesen. I mere end 20 år har Harald taget aktiv del i det lokale foreningsliv i Ringkøbing og omegn, hvilket skyldes et helt grundlæggende ønske om at gøre en forskel for både nærmiljø og ungdomsliv. 

– Jeg brænder for at skabe synlige resultater og arbejder for at få foreninger til at vokse og udvikle sig, hvilket bl.a. er årsag til, at jeg sidder på formandsposten i forskellige gymnastikudvalg. Her får jeg mulighed for at gøre en forskel for de unge mennesker og herved bidrage til øget trivsel, forklarer Harald Olesen. Og netop trivsel er et emne, der har stor betydning for Haralds ambitioner i forbindelse med bestyrelsesarbejdet i vestjysk.

– vestjysk er en stærk og solid landboforening, der tilbyder nærværende og tværfaglig kvalitetsrådgivning til virksomhedens kunder. Dette kan bl.a. tilskrives trivsel og gode arbejdsforhold, forklarer Harald Olesen, som derfor fremadrettet ønsker at skabe endnu mere fokus på disse områder.

 

Harald Olesen driver til daglig landbruget Søndergård i Ådum, der har været i familiens eje i mere end 50 år. I 1997 indgik Harald i kvægbrugets daglige drift, hvorefter han, sammen med sin hustru, overtog både ejendom og drift i 2003.

Harald Olesen er 54 år og bor sammen med sin kone Monica samt parrets to børn.

 

Fokus på nærhed, selvstændighed og fremtidssikring

Foruden sit store engagement i foreningsregi har Harald Olesen i flere år været aktiv i vestjysks rådgivningsforum, der bl.a. bidrager med idéer og sparring til virksomhedens bestyrelse. I den forbindelse har den politiske debat ofte været på dagsordenen, hvilket ligeledes er et område, som i høj grad optager vestjysks nye bestyrelsesmedlem.

– Jeg finder den politiske debat uhyre vigtig, da politiske beslutninger kan være altafgørende for fremtidssikringen af dansk landbrug. I den forbindelse har jeg til hensigt at sætte mere fokus på bl.a. generationsskifte, så vi herved sikrer de unge landmænds og dansk landbrugs fremtid, fortæller Harald Olesen, der i samme forbindelse understreger vigtigheden af at bevare de nære og langvarige relationer mellem landmænd og landboforening.

– Jeg har til hensigt at arbejde for at fremme og udvikle vestjysk som én samlet enhed. Mit mål er, at virksomheden fremadrettet forsætter som en stærk og selvstændig landboforening, så vi undgår centralisering og herved fortsat kan tilbyde nærværende rådgivning samt langvarige og trygge relationer mellem kunde og rådgiver.