Ung landmand fra Borris er trådt ind i vestjysks bestyrelse

Jakob Bonde, der driver et økologisk landbrug i Borris, er blevet valgt til Vestjysk Landboforenings bestyrelse ved foreningens årlige generalforsamling.

Med et ønske om at udvikle dansk landbrug stillede den unge landmand op til en bestyrelsespost i Vestjysk Landboforening, da der i marts blev afholdt ordinær generalforsamling for foreningens medlemmer. Her sikrede han sig posten som foreningens yngste bestyrelsesmedlem.

– Som relativt ung landmand kan jeg se frem til mange år i landbrugsfaget. Derfor har jeg et ønske om at præge fremtidens landbrug, fortæller Jakob Bonde, der, trods sin unge alder, har mange års erfaring inden for landbrugssektoren.

Jakob Bonde er uddannet agrarøkonom og har arbejdet som landbrugsmedhjælper i både Danmark og Australien, inden han i 2015 overtog en ejendom med økologiske slagtesvin. I begyndelsen af 2022 købte Jakob anpart i familiens slægtsgård i Borris, som han i dag driver i kompagniskab med sin far. Det påbegyndte generationsskifte betyder, at Jakob nu er femte generation til at drive gården videre.

Jakob Bonde er 32 år og gift med Vibeke. Parret har to børn på tre og fire år og venter desuden en lille ny til sommer.

 

Øget fokus på dansk fødevareproduktion  

På det økologiske kvægbrug i Borris har familien Bonde 680 årskøer, hønsehold, slagtesvin samt 1150 hektar planteavl, hvor der hovedsageligt dyrkes grovfoder, korn og lupiner. Fælles for alle grene af bedriften er et altoverskyggende fokus på kvalitet.

– Jeg brænder for kvalitet, økologi og dansk fødevareproduktion. Derfor er en af mine ambitioner bl.a. at udbrede kendskabet til kvaliteten af danske fødevarer, fortæller Jakob Bonde og tilføjer:

– Danske landmænd producerer fødevarer i topkvalitet med fokus på bæredygtighed og dyrevelfærd. Det vil jeg gerne være med til at skabe øget fokus omkring, fortsætter Jakob, som derfor arbejder på at optimere sin egen bedrift for herved at sikre en fremtidig fødevareproduktion af højeste kvalitet under de bedst mulige forhold.

Og netop kvalitet fokuseres der også på i familien Bondes gårdbutik i forbindelse med bedriften. Her forhandles udvalgte økologiske kvalitetsprodukter, kød fra egen produktion samt mejeriprodukter fra Thise Mejeri.

 

Fremtidssikring af nære relationer og lokal rådgivning

Foruden en grundlæggende ambition om at udbrede anerkendelsen af dansk landbrug vil Jakob Bonde ligeledes arbejde aktivt for at fremtidssikre vestjysk, så virksomheden altid er fagligt opdateret og herved fortsat kan levere nærværende og lokal rådgivning til alle kunder.

– I min familie har vi i flere generationer modtaget rådgivning i vestjysk. Derfor forstår jeg vigtigheden af at værne om de nære relationer og den lokale rådgivning, fortæller Jakob Bonde, der ser frem til at bidrage til den fortsatte drift af vestjysk i samarbejde med bestyrelse og direktion.