Markant formand for Vestjysk Landboforening genopstiller ikke

Efter 25 år i landbrugsregi har Søren Christensen valgt ikke at genopstille som formand for Vestjysk Landboforening i Ringkøbing ved næste generalforsamling

I 25 år har landmand Søren Christensen fra Skjern kæmpet for bedre vilkår for landmænd i Vestjylland og resten af Danmark. Siden 2000 som bestyrelsesmedlem i Vestjysk Landboforening i Ringkøbing, hvor han i marts 2008 blev valgt som formand. Efter 15 år som formand og med en 60-års fødselsdag i vente i foråret, har Søren Christensen valgt ikke at genopstille.

– Jeg synes, det har været en spændende tid, og jeg er ydmyg over, at jeg i så mange år har fået lov til at arbejde for landmændene og til at møde så mange spændende mennesker på min vej. Det har været med til at skabe drivkraften til at ville gøre en forskel, både i de sjove sager og i de mindre sjove sager – noget, der kun har kunne lade sig gøre på grund af de dygtige medarbejdere i vestjysk, siger Søren Christensen og fortsætter:

– Efter mange år i bestyrelsen og som formand synes jeg nu, at tiden er inde til, at andre skal til. Det kommer selvfølgelig til at give et tomrum i dagligdagen for mig, men jeg forestiller mig ikke, at jeg skal til at gå ned i tid. Jeg har jo stadig mit landbrug, og derudover håber jeg da på, at der er nogen, der kan bruge mig i et eller andet regi, lyder det fra den afgående formand.

 

Gjort en forskel som ingen andre

Vestjysk takker Søren Christensen for den mangeårige store indsats.

– Søren har gjort en forskel for de vestjyske bønder, som ingen anden nogensinde har gjort. Han har lyttet til den enkelte landmand og mødt ham med forståelse, hvor han var, og så har han altid været urokkelig i sin sag, siger rådgivningsdirektør i vestjysk, Ida Ringgaard og fortsætter:

– Uanset situationen står Søren ved de vestjyske dyder og værdier, og han har aldrig været bange for at tage en kamp for landbrugets bedste – heller ikke selvom det gav nogle knubs. Han har altid været ufravigelig og taget det med oprejst pande.

Næstformand i Vestjysk Landboforening, Hans Christian Tylvad udtaler:

– Søren har været en dygtig og markant talsmand for landbruget i Vestjylland gennem 15 år som formand for Vestjysk Landboforening. Med skarpe og markante holdninger har Søren været med til at flytte landbruget i en mere bæredygtig retning, siger Hans Christian Tylvad og fortsætter:

– Mange opkald fra Søren til politikere og embedsmænd i ministerierne har gennem tiden sat skub i en lang række opgaver og problemstillinger, som landmændene i området har behov for at få løst hurtigst muligt. Klimadebatten har fyldt meget i de senere år, og også her har vores formand været med til at skubbe kraftigt på nye og bæredygtige løsninger.

Hans Christian Tylvad bliver suppleret af konstitueret direktør i vestjysk, Ulla Nygaard Rejkjær:

– Søren har været en virkelig dygtig og meget vellidt og kompetent formand, der altid har troet på os i vestjysk. Vi har til hver en tid kunnet komme til ham med stort og småt, og han har været en fantastisk sparringspartner. Han har helt klart haft en afgørende rolle i at sætte os på Danmarkskortet, og fra vestjysk skal lyde en stor tak for det kæmpe arbejde, Søren har gjort for vestjysk og for landbruget de sidste 25 år.

 

For yderligere information kontakt:
Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening, tlf.: + 2094 0264
Ulla Nygaard Rejkjær, konstitueret direktør, tlf.: +45 5154 0818