Mød vestjysk på Landsskuet: Bliv en del af toppen i dansk landbrug

Nye tal viser, at kvægbedrifter med rådgivning hos vestjysk ligger helt i top på blandt andet klima og mælkeydelse. Mød landboforeningen på Landsskuet i Herning, og hør hvordan din bedrift bliver en del af toppen.

Når Landsskuet d. 29. juni til 1. juli 2023 byder indenfor i MCH Messecenter Herning, er der mange gode grunde til at besøge Hal Q – i hvert fald hvis du vil være en del af toppen af poppen i dansk landbrug. Her er der nemlig mulighed for at høste viden hos landboforeningen vestjysk.

–  Nye tal fra DMS og Arla Klimatjek bekræfter, at de mælkeproducenter, der har rådgivning hos os i vestjysk, ligger helt i top på en lang række afgørende parametre – blandt andet mælkeydelse og klima, siger Peter Leth, kvægrådgiver i vestjysk og uddyber:

– Toppen af vores kvægbedrifter leverer i gennemsnit 2000 kg mælk mere om året til mejeri end landsgennemsnittet og har cirka fem procent lavere klimabelastning per kilo energikorrigeret mælk. Det kan lade sig gøre, fordi de gør de rigtige ting på de rigtige tidspunkter og har god kontinuitet og stabilitet, lyder det fra kvægrådgiveren.

 

Sund økonomi på bedriften

Udover at have et lavt klimaaftryk og en høj mælkeydelse er det selvfølgelig også vigtigt at have en god bundlinje og sund økonomi på bedriften. Det er også et af kendetegnene ved de bedrifter, der har rådgivning hos vestjysk, fortæller Stefan Dyrvig, der er driftsøkonom hos vestjysk.

– Vi ser som hovedregel en sammenhæng mellem en høj mælkeproduktion og god bundlinje, men det er også vigtigt, at det opnås på en sund måde, nemlig gennem godt management. Fælles for vores bedrifter er, at de har en lav dødelighed, meget lav kælvningsalder, høj livsydelse og dermed også en lav udskiftningsprocent i forhold til landsgennemsnittet, og det opnås kun gennem godt management, fastslår driftsøkonomen.

 

Tværfaglighed er nøglen
Rådgivningsdirektør i vestjysk, Ida Ringgaard, glæder sig til, sammen med kolleger fra økonomi og planteavl, at møde de danske landmænd på Landsskuet og dele landboforeningens faglige viden.

– Jeg er stolt over at stå i spidsen for så mange dygtige mælkeproducenter, og vi er selvfølgelig klar til at inkludere endnu flere, siger Ida Ringgaard og fortsætter:

– Noget af det, vi er rigtig gode til i vestjysk, og som giver de her flotte resultater på bedrifterne, er at forbinde mark, stald og bundlinje. Det er vigtigt at prioritere tværfaglighed og ikke se sig blind på et enkelt område, og det er vi klar til at hjælpe med på og efter Landsskuet.

 

For yderligere information kontakt:
Rådgivningsdirektør Ida Ringgaard, mob. 4094 9550

 

Foto:

kvægrådgiver Peter Leth (tv), rådgivningsdirektør Ida Ringgaard, driftsøkonom Stefan Dyrvig (th)