vestjysk opruster på grovfoder og økologi

Det er med stor glæde vi kan byde velkommen til Mads Rønby Priess Sørensen, der pr. 1. juni 2022 er ansat som planterådgiver med speciale indenfor grovfoder og økologi.

 

Mads er 29 år og nyuddannet cand. scient. i Agrobiologi. Hans kandidat uddannelse er lidt speciel da det er en såkaldt double degree. Den første halvdel af uddannelsen var Mads på Aarhus Universitet og den anden halvdel på BOKU, landbrugsuniversitet i Wien, Østrig.
I Wien beskæftigede Mads sig meget med økologiske systemer i tropiske og subtropiske egne, og i den forbindelse skrev han hovedopgaven om det etiopiske afgrøde Teff. Teff som er en græs afgrøde er en enormt vigtig etiopisk afgrøde, både socialøkonomisk og kulturelt, desværre giver den bare nogle elendige udbytter, i forhold til majs og hvede der også er vigtige fødevare afgrøder i Etiopien. Tilmed er Teff en meget uudforsket afgrøde, specielt rødderne ved man ganske lidt om. Mads´s opgave var derfor at undersøge forskellige rodparametre på seks sorter af Teff, to landracer og fire kultiverede sorter med henblik på at skabe et grundlag for rodforskning i Teff.

 

Mads bliver en del af vores dynamiske rådgivningsteam på 11 planterådgivere, hvor det nære og tværfaglig samarbejde vægtes højt.
Hans primær opgaver bliver faglig rådgivning og sparring til landmanden om dyrkning af grovfoder (økologisk og konventionelt) samt foretage markrådgivning.

Tag godt imod Mads.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få de relevante nyheder i din indbakke

Se flere nyheder...