vestjysk klar med vestjysk nøjsomhed på NutriFair

Når NutriFair slår dørene op, inviterer vestjysk indenfor på stand D-3006 til en snak om at producere mere for mindre – herunder hjælpeværktøjet til mælkeproducenten, Mælkinfo

 

 

Hvordan kan danske husdyrproducenter producere mere for mindre og dermed være med til at sikre en bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden, til gavn for hele verden? Ifølge vestjysk kan landmænd i hele landet få stor gavn af to vestjyske dyder: vilje og nøjsomhed. Det er hovedbudskabet, når vestjysk d. 17. – 18. maj deltager i NutriFair i Messe C i Fredericia.

 

– Der har i lang tid primært været fokus på kvaliteten i fødevareproduktionen. Vi skal blive ved med at levere høj kvalitet, men vi skal også huske kvantiteten. I den aktuelle verdenssituation, hvor vi ikke ved, om vi står overfor en potentiel fødevarekrise, betyder udbytter meget mere end hidtil, for vi skal både kunne brødføde befolkningen og have foder nok til vores husdyr, siger Ida Ringgaard, rådgivningsdirektør i vestjysk.

 

Hun fastslår, at med vilje og gavn fra den vestjyske nøjsomhed, kan der skabes høje udbytter – også på næringsfattige jorde.

 

–  Et eksempel er kartoffelproduktionen i Vestjylland, hvor landmændene på en sølle jord og uden at ødsle med ressourcerne får dyrket en fantastisk højværdiafgrøde, som har mange anvendelsesmuligheder, ikke bare som fødevare, men også blandt andet som proteinkilde og i ingrediensindustrien, lyder det fra Ida Ringgaard.

 

Hjælpeværktøj til mælkeproducenten

På NutriFair præsenterer vestjysk også hjælpeværktøjet Mælkinfo, som ved hjælp af mælkeanalyser gør det muligt for mælkeproducenten at sikre, at køerne er i topform.

 

– Ved at analysere mælken kan vi se, hvor godt foderet omsættes i vommen, om koen får for meget eller for lidt af noget, og hvordan fedtsyresammensætningen i mælken er. Det giver kvægbrugeren mulighed for at give koen præcis den fodersammensætning, den har brug for, for at yde optimalt, siger Ida Ringgaard og tilføjer:

– Derudover giver Mælkinfo også grundlag for beregning af metanudledning per liter mælk, så landmanden har nogle faktiske tal at gå ud i fra i arbejdet for at reducere koens metanproduktion.

 

Oplæg om fremtidens ejerformer

Tirsdag d. 17. maj kl. 10.30 – 11.00 er det også muligt at møde vestjysk på NutriFair scenen, hvor rådgivningsdirektør Ida Ringgaard og adm. direktør René Andresen holder oplægget ”Hvem skal eje dansk landbrug i fremtiden?

 

– Vi står i en brydningstid med inflation og stigende rente, hvor penge måske kan blive en mere knap ressource i fremtiden. Derfor er det vigtigt at overveje fordele og ulemper ved nye og andre ejerformer end de normale – med øje for både økonomien, produktionen og landmanden, siger Ida Ringgaard.

 

For yderligere information kontakt:
Direktør i vestjysk, René Andresen: tlf +45 21 54 92 19
Rådgivningsdirektør i vestjysk, Ida Ringgaard: tlf +45 40 94 95 50

 

 

Direktørgruppen i vestjysk. Fra venstre ses Ida Ringgaard, rådgivningsdirektør, Svend Vestergaard, regnskabsdirektør, og René Andresen, adm. direktør

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få de relevante nyheder i din indbakke

Se flere nyheder...