Sørg for du overholder nyeste lovtekst omkring fodring af kalve under 8 uger

Tidligere var det ikke præciseret, hvordan kalve skulle fodres. I stk. 2 paragraf 48 i kvægbekendtgørelsen, er det nu anført, at kalve skal have råmælk indenfor de første 6 levetimer, og gerne før eller snarest muligt. Du bør derfor sikre, at du journaliserer, at dette sker. Det kan jo passende ske ved hjælp af en protokol på gården.

I dag er der i lovteksten krav om, at kalve skal fodres med mælk 2 gange dagligt indtil ca. 8 ugers alderen. Tidligere, var der kun krav om at de blev fodret passende 2 gange dagligt.

Sørg for at kalvene til enhver tid har adgang til strukturholdigt foder. De skal minimum have adgang til 200 g strukturfoder fra 14 dages alderen. Du kan finde konkrete vejledninger til dette ved at rekvirere vores kalvebog Hermed et link till køb af bogen: “Tjekbog-ungdyr”

Desuden er det nævnt, at kalve over 2 uger til enhver tid, skal have adgang til frisk vand i tilstrækkelig mængde. Vores råd er dog, at du tilbyder dine kalve vand allerede fra døgn 1.

Er kalven syg, og holdes den isoleret, skal det være dokumenteret af en dyrlæge. Dvs. det gælder også kalve der er nyfødte. De kan ikke isoleres uden en skriftlig dokumentation.

Hvis du har spørgsmål, kontakt venligst kvægrådgiver Rikke Engelbrecht på mob. 22 50 75 51 eller rep@dybcon.dk og kvægrådgiver Lars Bach Poulsen på mob. 30 63 57 95 eller lbp@vestjysk.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Få de relevante nyheder i din indbakke

Se flere nyheder...