Præsentation af bestyrelsesmedlem Jeppe Haubjerg

Jeppe Haubjerg, der til daglig driver en smågriseproduktion i No, har i de seneste tre år siddet som bestyrelsesmedlem i vestjysk.  

 

Da Jeppe Haubjerg i 2019 blev opfordret til at stille op som kandidat til vestjysks bestyrelse, havde han et overordnet mål med sit kandidatur:

– Jeg ønskede at bidrage til en aktiv landboforening i fremdrift og vækst, hvor der ydes en god service og fokuseres på udvikling, fortæller Jeppe Haubjerg, der dengang havde kendskab til vestjysk grundet sit erhverv som selvstændig landmand.

– Da jeg trådte ind i bestyrelsen, skete det ligeledes på baggrund af en lyst til at udvide mit kendskab til landboforeningens arbejde og samtidig få et bedre indblik i, hvad der rører sig i de forskellige andre landbrugsrelaterede foreninger i Danmark, fortæller Jeppe.

 

Til daglig driver Jeppe Haubjerg en smågriseproduktion på familiens slægtsgård i No, hvor han er 13. generation. Hvert år fødes der 23.000 smågrise på bedriften, og sammen med sin far og gårdens medhjælpere dyrkes der desuden 250 hektar planteavl med rajgræs og korn, som primært benyttes til svinefoder.

Jeppe er 35 år og er gift med Pernille, der også er en aktiv del af familiens landbrug. Sammen har parret tre børn mellem et og syv år.

 

 

 

Kommunikation og samarbejde er vejen frem

 

Foruden sit engagement i vestjysks bestyrelse er Jeppe Haubjerg også en aktiv del af Ringkøbing-Skjern Kommunes Energiråd, hvor klimatiltag og CO₂-udledning er på dagsordenen.

– Ringkøbing-Skjern Kommune er den største landbrugskommune i Danmark, og derfor er det yderst vigtigt, at vi aktivt arbejder for at reducere den CO₂-udledning, der stammer fra landbruget. Samtidig er det også helt essentielt, at de kommende klimatiltag ikke sker på bekostning af landbrugsproduktionen og arbejdspladserne, hvilket kræver en åben og konstruktiv dialog mellem politikerne og landmænd, fortæller Jeppe Haubjerg.

– Jeg er meget opsat på at arbejde for den grønne omstilling og tage del i nye tiltag i forhold til optimering af min egen bedrift. Jeg mener desuden, at den gode kommunikation mellem kommuner og landboforeninger vil resultere i de mest optimale løsninger i forhold til landbrugets klimaproblematikker, fortæller Jeppe Haubjerg, der herved understreger vigtigheden af vestjysks tilstedeværelse i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Jeppe Haubjerg ser frem til endnu flere år som bestyrelsesmedlem i vestjysk, hvor hans ambition er at arbejde for en moderne landboforening, der fortsat vil bestå og udvikle sig.

Tilmeld nyhedsbrev

Få de relevante nyheder i din indbakke

Se flere nyheder...