Præsentation af bestyrelsesmedlem Jacob Spangsberg Sørensen

Jacob Spangsberg Sørensen har i de seneste 17 år arbejdet for åbenhed og retfærdighed i dansk landbrug.

Det var bl.a. ønsket om at gøre en forskel for dansk kvægavl, der i 2005 fik Jacob Spangsberg Sørensen til at stille op til posten som bestyrelsesmedlem i vestjysk.

 

– Jeg brænder for dansk kvægrådgivning, hvilket var en af de medvirkende årsager til, at jeg for 17 år siden trådte ind i vestjysks bestyrelse. Jeg finder den politiske diskussion om kvægbrug og dansk landbrug meget interessant, og derfor ønsker jeg at bidrage til påvirkningen af de beslutninger, som kan få stor indflydelse på landmændenes dagligdag, fortæller Jacob, der desuden varetager en bærende rolle i Dansk Kvægs Rådgivningsforum.

 

Jacob Spangsberg Sørensen er uddannet landmand og har siden 2001 drevet familiens landbrug ved Hanning sammen med sin bror. De to brødre er femte generation på gården, og i samarbejde med ni ansatte driver de et konventionelt kvægbrug med 700 køer og 500 hektar jord.

Jacob er 47 år og gift med Karina. Parret har tilsammen fire børn i alderen 13 til 19 år.

 

 

Åbenhed er vejen frem

Jacob Spangsberg Sørensen mener, at afstanden mellem Christiansborgs bonede gulve og landmændenes  stalde ofte resulterer i politiske beslutninger, der er svære at udføre og efterleve i virkelighedens verden.

– Politiske beslutninger kan få stor betydning for landmændenes hverdag, og derfor arbejder jeg for dialog og åbenhed til fordel for dansk landbrug. Jeg ønsker at vise danskerne virkelighedens landbrug, hvilket bl.a. effektueres ved arrangementer som fx Åbent Landbrug, fortæller Jacob Spangsberg Sørensen, der også gerne inviterer interesserede indenfor på familiens egen bedrift.

 

– Jeg mener, at åbenhed er yderst vigtigt i dansk landbrug, så forbrugerne opnår en forståelse for, hvordan moderne landbrug drives. Denne åbenhed er med til at skabe tillid til fødevareproduktionen, så vi fortsat kan producere kvalitetsvarer under ordentlige vilkår, fortæller Jacob Spangsberg Sørensen, der håber at åbenhed og dialog kan være med til at fremtidssikre et bæredygtigt arbejdsliv for danske landmænd.

Tilmeld nyhedsbrev

Få de relevante nyheder i din indbakke

Se flere nyheder...