Præsentation af bestyrelsesmedlem Dorte Kvistgaard Christensen

Dorte Kvistgaard Christensen, der driver Viftrupgård Agro i Spjald sammen med sin mand, har siden 2021 været medlem af vestjysks bestyrelse.

 

Udsigten til mange år i erhvervet og lysten til at gøre gavn for kollegerne i landbrugsbranchen er to væsentlige årsager til, at Dorte Kvistgaard Christensen valgte at kandidere til bestyrelsen i landboforeningen vestjysk tilbage i sommeren 2021. Hun blev valgt ind ved den ordinære generalforsamling i juni samme år.

 

– Vi var på daværende tidspunkt nyetablerede og har mange år i landbrugserhvervet foran os. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at have indflydelse på, hvordan fremtiden kommer til at se ud for os som landmænd og for vores kollegaer. Jeg synes desuden, at bestyrelsesarbejde er spændende og vil gerne være med til at præge dagsordenen, siger Dorte Kvistgaard Christensen.

 

Dorte Kvistgaard Christensen er 44 år og driver sammen med sin mand, Kasper, Viftrupgård Agro, der ligger i Spjald øst for Ringkøbing. Parret overtog bedriften ved generationsskifte i 2018. På bedriften driver de maskinstation og dyrker grovfoder til Viftrup Biogas samt frøgræs og korn som salgsafgrøder. Sammen har Dorte og Kasper tre drenge.

 

 

 

Synlighed af dansk landbrug

 

Dorte Kvistgaard Christensen drives af at gøre en forskel og vil derfor gerne bidrage til at gavne landbruget i Ringkøbing-Skjern kommune både politisk, fagligt og socialt.

 

– I bestyrelsen arbejder vi for landboforeningens medlemmer og taler deres sag, lyder det fra Dorte Kvistgaard Christensen, der desuden finder den aktuelle klimadagsorden særdeles vigtig.

 

– Der ligger mange muligheder i bæredygtighed og i hvordan, vi arbejder med CO2-reduktion. Her skal vi se landbruget som en del af løsningen på problematikkerne, for CO2 reduktion kan blive til en god forretning, hvis vi prioriterer og griber det rigtig an. Det er vigtigt, at landmændene kan se sig selv i klimatiltagene og ikke føler sig overrumplede, siger Dorte Kvistgaard Christensen og tilføjer:

 

– Et andet vigtigt fokusområde er synligheden af dansk landbrug og livet på landet. Alle kender til landbruget og har en holdning til os, men de færreste ved, hvad vi egentlig laver. Det er vigtigt at få fortalt de gode historier.

 

 

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få de relevante nyheder i din indbakke

Se flere nyheder...