Præsentation af bestyrelsens næstformand Hans Christian Tylvad

Næstformand Hans Christian Tylvad, der til daglig driver et svinebrug i Hanning, har for nylig rundet et kvart århundrede som både selvstændig landmand og medlem af vestjysks bestyrelse.

 

I år kunne Hans Christian Tylvad fejre 25 års jubilæum som bestyrelsesmedlem i vestjysk, hvilket gør ham til bestyrelsens længst siddende medlem. Da Hans Christian i 1996 indtrådte i bestyrelsesarbejdet, skete det på baggrund af lysten til at få medindflydelse.

– Det har altid ligget til familien at engagere sig i organisationsarbejde, og som selvstændig landmand er det spændende at få indflydelse på politiske beslutninger, som vedrører landbruget, fortæller Hans Christian Tylvad, der er glad for at kunne bidrage til påvirkningen af rammevilkårene både lokalt og nationalt.

 

I år har Hans Christian ligeledes kunnet fejre 25 års jubilæum som selvstændig landmand, da han i 1996 overtog families slægtsgård i Hanning, der i dag tæller 1400 søer og 5000 slagtesvin. Til svinebruget hører desuden 300 hektar jord, som er udlejet til økologisk drift.

Privat har Hans Christian Tylvad to børn på 16 og 20 år.

 

Fokus på den grønne omstilling og et bæredygtigt landbrug
Siden sin indtrædelse i bestyrelsen har Hans Christian Tylvad påtaget sig flere spændende poster som bl.a. bestyrelsesmedlem i Svinerådgivningen i Herning samt to formandsposter for henholdsvis Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune samt Erhvervsskolen i Borris. Derudover er Hans Christian engageret i bestyrelsen for Ringkøbing Biogas, der arbejder for at etablere et landmandsejet biogasanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune.

– Jeg finder det vigtigt at arbejde for den grønne omstilling og herved bidrage til at realisere målet om en CO₂-reduktion på 70 procent, fortæller Hans Christian Tylvad med henvisning til Ringkøbing-Skjern Kommunes mål om at reducere kommunens samlede CO₂-udledning i år 2030. Derfor håber Hans Christian også, at etableringen af et biogasanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune bliver en realitet, da dette vil være et af mange tiltag i arbejdet med den bæredygtige omstilling i dansk landbrug.

Tilmeld nyhedsbrev

Få de relevante nyheder i din indbakke

Se flere nyheder...