Frisk græs klippet 9. maj

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Analyser af første græsklip er klar. Der er i år foretaget analyser på følgende lokaliteter: Tarm, Spjald, Ørnhøj, Bevtoft og Rødekro. Forventet slættidspunkt ligger forbavsende ens for de 5 lokaliteter. Der er kommet regn i indeværende uge, og hvis varmen tilmed kommer i næste uge – så vil forskellen sandsynligvis blive større. Der er lidt forskel på indhold – mest sukker mod syd, mens protein ligger lidt højere i det vestjyske. Se analyser herunder. HUSK at komme ud i dine egne marker og se på udvikling, græshøjde, tæthed i bund mv.

 

Der er planlagt klip af græs igen 16. og 23. maj.

 

 

 


Ønskelig fordøjelighed

Målet for 1. slæt er 78-80% fordøjelighed (FKOS) til malkende køer afhængig af græsblanding og forventet andel i rationen.

  • FKOS over 80% – græsudbyttet pr ha vil ofte være til den lave side.
  • FKOS under 78% påvirker mælkeydelsen (stigende behov for indkøbt foder).

 

Tidspunkt for første slæt

Tidspunktet for første slæt har betydning for, hvor meget græsset vil gå i stængel til andet slæt. Tages græsset meget tidligt, vil risikoen for et ringere andet slæt øges, idet græsset vil stresse og stængle. Læg derfor i stedet en strategi for, hvilken fordøjelighed du ønsker i græsset, og brug meget gerne slætgræsprognosen som et beslutningsværktøj. Forskellen fra FKOS på 80% til FKOS på 78% flytter slættidspunktet ca. 7 dage.

Resultatet fra frisk prøven er tastet ind i slætprognosen

Link: https://climatemodels.dlbr.dk/#/prognosis/start

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få de relevante nyheder i din indbakke

Se flere nyheder...

Jobnyt vestjysk

Det er med stor glæde vi i vestjysk kan byde velkommen til Anna-Marie Dam Kristensen, der pr. 16. maj 2022 er ansat som faglig assistent

Læs mere...

Frisk græs klippet 16. maj

Analyser af andet græsklip er klar. Der klippes på følgende lokaliteter: Rødekro, Bevtoft, Tarm, Spjald og Ørnhøj. Forventet slættidspunkt ligger fortsat meget ens – fra

Læs mere...